Korkea verenpaine vilisee silmissä ja suhisee korvissa

Korkea verenpaine on yhä yleisempi sairaus. Se ei siis ole sinällään epätavallinen vaiva, mutta sitäkin vaarallisempi. Korkeasta verenpaineesta kärsivillä on huomattavasti suurempi riski sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin.

Korkea verenpaine voi johtua munuaissairaudesta, aineenvaihdunta- tai hormonihäiriöstä. Perintötekijät, elintavat, lihavuus, runsas suolan käyttö, rasvainen ruoka, stressi, raskaus, vähäinen liikunta ja tupakointi lisäävät yhä enemmän alttiutta sairastua kohonneeseen verenpaineeseen. Usein korkealle verenpaineelle ei löydy vain yhtä selittävää syytä, vaan lopputulos on useiden tekijöiden summa.

Lievästi kohonnut verenpaine on salakavala vaiva, joka ei välttämättä edes oireile häiritsevästi. Kohonnut verenpaine kuitenkin kuormittaa sydäntä jatkuvasti ja vahingoittaa valtimoiden seinämiä lisäten sepelvaltimotaudin ja aivohalvauksen vaaraa. Kun rinnassa painaa, henkeä ahdistaa, silmissä vilisee ja korvissa suhisee, on aika tarttua tuumasta toimeen.

Korkeaa verenpainetta voi hallita useilla keinoilla; terveellisillä elintavoilla, luontaistuotteilla, ravintolisillä tai lääkkeillä. Mikä on sinun valintasi?

Lääkkeetöntä hoitoa luonnosta

Korkean verenpaineen hoidolla pyritään ehkäisemään vakavampia sairauksia. Kaikki kohonneesta verenpaineesta kärsivät eivät kuitenkaan tarvitse lääkehoitoa. Kevyt, kalaa ja täysjyvää sisältävä ruokavalio onkin paras keino vältellä apteekin pilleripurkkia.

Lisäapua on saatavilla useista rohdosvalmisteista ja luontaistuotteista, jotka sisältävät elimistön kaipaamia aminohappoja ja antioksidantteja. Terveyttä edistävillä ravintolisillä on toisinaan positiivinen vaikutus myös verenpaineeseen. Pienikin muutos oikeaan suuntaan on parempi kuin ei mitään.

Lue lisää: Luontaistuotteet verenpaine.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *