Luontaistuotteet tuovat helpotusta vaihdevuosiin

luontaistuote-vaihdevuodetVaihdevuodet (klimakterium) on vuosia kestävä muutosprosessi, jonka eräs selkein merkki on kuukautiskierron päättyminen. Munasarjojen estrogeenin tuotannon hiipuminen saa kuukautiset loppumaan ja elimistön reagoimaan puuttuvaan hormoniin.

Juuri estrogeenin tuotannon väheneminen on syynä tuttuihin vaihdevuosivaivoihin: hikoiluun, kuumiin aaltoihin, sydämen tykytyksiin, unihäiriöihin ja mielialanvaihteluihin. Eikä tässä vielä kaikki – lisäksi iho ohenee ja kuivuu, seksi ei kiinnosta, limakalvot kuivuvat ja luusto heikkenee. Jopa 80 % vaihdevuosi-ikäisistä naisista kamppailee samojen, elämänlaatua huonontavien oireiden kanssa.

Vaihdevuosien ei kuitenkaan tarvitse olla kärsimystä ja epämääräisten oireiden kanssa kamppailemista, sillä tarjolla on monia helpottavia hoitokeinoja. Luontaislääkintää on käytetty kautta historian naisen hormonitoiminnan piristämiseksi ja vakauttamiseksi. Monet luontaistuotteet on todettu myös kliinisissä testeissä tehokkaiksi apukeinoiksi vaihdevuosivaivoihin, joten pelkästä hölynpölystä ei ole kyse.

Perinteinen lääketiede tarjoaa rankkaa hormonikorvaushoitoa vaihdevuosista kärsiville potilaille, mutta hoidossa on riskinsä. Siksi yhä useampi turvautuu luonnon omiin kasviestrogeeneihin, yrtteihin ja rohdoksiin, joilla samat vaikutukset saa lempeästi ja kehon omaa rytmiä mukaillen.


Kasviestrogeenit tasaavat hormonitoimintaa

vaihdevuodet-luontaistuotteetTutkimuksissa on havaittu, että aasialaiset naiset kärsivät eurooppalaisia kanssasisariaan vähemmän vaihdevuosioireista ja osteoporoosista. Todennäköisin syy tähän on yksinkertaisesti se, että aasialainen ruokavalio sisältää enemmän soijaa, palkokasveja ja öljypitoisia siemeniä. Näissä ruoka-aineissa on vaihdevuosivaivoja tehokkaasti ehkäiseviä fyto- eli kasviestrogeeneja: isoflavonoideja ja lingaaneja. Ruokavaliolla on siis suuri vaikutus vaihdevuosivaivoihin, mutta terveellisen ruokavalion ainesosat voi nauttia myös ravintolisänä.

Menohop on suosittu vaihdevuosien vaikutuksia tasaava luontaistuote. Valmisteen taustalla on pitkäaikainen tutkimustyö, jonka avulla humalakasvista on onnistuttu eristämään hopeiini-fytoestrogeeni, joka toimii elimistön oman estrogeenin tavoin. Fytoestrogeeni tukee hormonitoimintaa, helpottaa kuumia aaltoja, hikoilua, levotonta unta ja ärtyneisyyttä.

>> Osta Menohop verkkokaupasta <<

Myös Menowell 45+ -valmiste sisältää naisen hormonitoimintoja tasapainottavia, kasviperäisiä aineita. Menowell 45+ -valmisteen vaikutus perustuu Tribulus terrestris-kasviin, pellavauutteeseen ja soijaan. Nämä ainesosat yhdessä tasoittavat hormonituotantoa, edistävät seksuaalista halukkuutta sekä vaikuttavat positiivisesti luuston aineenvaihduntaan ja veren kolesterolitasoihin. Lisäksi pellavauutteen lignaanit ovat tehokkaita kasviantioksidantteja, jotka ylläpitävät solujen nuorekkuutta sekä sydämen ja verisuoniston terveyttä. Soijan kasviestrogeenit korvaavat elimistön omaa estrogeenituotantoa suojaten sydäntä ja vahvistaen luustoa.

>> Osta Menowell 45+ verkkokaupasta <<

Yhä useampi turvautuu luontaistuotteisiin

vaihdevuodetLuontaistuotteista löytyy lukuisia kasviestrogeenivalmisteita, jota auttavat täydentämään elimistön hiipuvia estrogeenivarantoja. Monipuolinen valikoima, vähäiset sivuvaikutukset ja tutkitusti tehokkaat ainesosat saavatkin yhä useamman vaihdevuosi-ikäisen siirtämään katseensa synteettisistä hormonivalmisteista luontaistuotteisiin.

Luontaistuotevalmisteet ovat kätevä apu vaihdevuosiin ja ikääntymisen mukanaan tuomiin muutoksiin, mutta kaikkia elämäntapojen vaikutuksia nekään eivät pysty kumoamaan. Liikunta ja terveellinen ruokavalio edistävät hyvinvointia myös vaihdevuosi-iässä. Tupakka, alkoholi ja epäterveellinen ruokavalio taas pahentavat oireita.

Kuukautiskierron päättymisen jälkeenkin on hyvä muistaa säännölliset käynnit gynekologilla. Lääkärille kannattaa myös mainita, mikäli käyttää säännöllisesti luontaistuotteita. Joillakin valmisteilla voi olla päällekkäisiä vaikutuksia ja näin varmistetaan, että luonnonmukainen hoito tukee potilaan hyvinvointia parhaalla mahdollisella tavalla.


4 comments on “Luontaistuotteet tuovat helpotusta vaihdevuosiin”

  1. **Saija** kirjoitti:

    Se onkin hyvä että luontaisia vaihtoehtoja tulee enemmän, niistä puhutaan ja niistä monet toimivat todella hyvin. Kiinnostaisikin onko tietoa Pueraria Mirificasta vaihdevuosien oireissa?? Monilla palstoilla ollut kiivastakin keskustelua ja paljon tuotteen puolestapuhujia.

  2. 18-vuotias kirjoitti:

    Onko tuollaisista luontaistuotteista apua nuorelle (18-vuotiaalle), jolla on liikaa testosteronituotantoa? Vai pitääkö tällaisessa tapauksessa käyttää jotakin, mikä ehkäisee testosteronin vaikutuksia?

  3. admin kirjoitti:

    Eiköhän kannata keskustella lääkärin kanssa tarkemmin asiasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *